Dojazd do ośrodka w Zakrzowie

GPS: +49° 48' 45'', +19° 39' 7''

Z kierunku od Krakowa:

przed Kalwarią Zebrzydowską, w miejscowości Brody, skręcić w lewo (drogowskaz pokazuje kierunek Palcza) przejechać 3 km i skręcić w prawo (drogowskaz pokazuje kierunek Stryszów) po drodze mijamy Leśnicę, Stronie i dojeżdżamy do Zakrzowa. Tu za dworkiem Senator kierujemy się w lewo w stronę kościoła, mijamy kościół i jadąc drogą prowadzącą do lasu dojeżdżamy do Ośrodka. Już do Brodów towarzyszą nam brązowe tablice informacyjne o Ośrodku.

Pociągiem relacji Kraków - Zakopane, wysiąść na stacji Stronie, dojść do Ośrodka ok. 3 km.

dojazd

Z kierunku od Wadowic:

w miejscowości Klecza (za wiaduktem kolejowym) skręcamy w prawo, mijamy miejscowości Łękawica i Stryszów dojeżdżamy do Zakrzowa, gdzie skręcamy w prawo w stronę kościoła i dalej j.w. Na tej trasie również towarzyszą nam już od Kleczy brązowe tablice informacyjne o Ośrodku.

Można też dojechać z Kalwarii Zebrzydowskiej ale tylko samochodem osobowym od klasztoru przez Bugaj do Zakrzowa, tu skręcamy w prawo i po przejechaniu ok. 200m skręcamy w lewo w stronę kościoła a dalej j.w.

Busem do Zakrzowa można dojechać z Kalwarii Zebrzydowskiej lub z Wadowic, wysiąść najbliżej kościoła i dojść ok. 1 km.